Opšte odredbe

Ova Politika privatnosti služi da Vam objasni koje podatke prikupljamo o Vama i kako koristimo te podatke, kao i da Vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi sa Vašim podacima, kako bi obrada Vaših podataka bila transparentna i razumljiva, kao i načine na koje možete ostvariti svoja prava na privatnost.

Ova Politika privatnosti se dopunjuje našim Uslovima korišcenja, koje zajedno čine jedinstveni ugovor koji se odnosi na Vas, a sve u cilju usklađivanja sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o licnosti (GDPR).

Ova Politika privatnosti se primenjuje na sva lica koji pristupaju našem sajtu www.parkingnis.rs (Sajt), šalju nam upite putem Sajta, angažuju naše usluge (Usluge).

Kad kažemo MI ili ParkingNiš pod tim mislimo na preduzetnika VLADAN MITIĆ PR NIŠ (CRVENI KRST) sa adresom sedišta RATKA JOVICA I PRILAZ BROJ 5 18000 NIŠ.

Za sva pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na info@parkingnis.rs

Saglasnost kao pravni osnov obrade podataka

Pružajući lične podatke nama izričito i dobrovoljno prihvatate uslove naše politike Uslova korišćenja usluga i slobodno prihvatate i pristajete da ParkingNiš obrađuje vaše lične podatke na način koji je opisan u ovoj Politici privatnosti. Možete povući ili izmeniti svoj pristanak za naše prikupljanje i obradu informacija u bilo kom trenutku, u skladu sa uslovima ove Politike privatnosti i Uslovima korišćenja. Povlačenje pristanka neće uticati na zakonitost obrade vaših podataka na osnovu pristanka pre njegovog povlačenja.

Pristupanjem sajtu saglasni ste da budete obavezani uslovima naše Politike privatnosti, važećim zakonima i internet politikama. Usluge sajta namenjene su opštoj publici i nisu usmerene na decu. Dečiju internet bezbednost smatramo veoma ozbiljno, i ukoliko saznamo da prikupljena informacija pripada detetu, mi ćemo je odmah ukloniti osim ako je takva informacija je obezbeđena uz saglasnost roditelja.

Pristupanjem sajtu i korišćenjem naših usluga čuvanja i obezbeđivanja vašeg motornog vozila, saglasni ste da nad istim vršimo nadzor putem elektronskih kamera, koji snimak čuvamo u realnom vremenu i narednih mesec dana isključivo iz bezbedenosnih razloga.

Pružanje usluga kao osnov obrade podataka

Prikupljanje je neophodno zbog zaključenja ili realizacije Ugovora sa Vama a u cilju odgovora na Vaše upite poslate na Kontakt stranici ili upućenih na email info@parkingnis.rs.
Takođe, obrada je neophodna za izvršenje Ugovora prilikom pružanja usluga s obzirom na delatnost kojom se bavimo.

Podaci o ličnosti koje prikupljamo

U zavisnosti do toga kako koristite naš Sajt, da li istom pristupate samo informativno, slanjem elektronske pošte preko info@parkingnis.rs ili popunjavanjem Kontakt forme, možemo prikupiti sledeće informacije o vama:

 • Vaše ime,
 • Vaše kontakt podatke, kao što je Vaša email adresa,
 • Kontakt telefon,
 • Registarske oznake vozila,
 • Broj računa/bankovne kartice,
 • Dodatne informacije koje podelite sa nama u nastavku naše poslovne korespondencije, koje vodimo putem sledeće adrese: info@parkingnis.rs, radi poboljšanja i unapređenja naših usluga.

Kolačići

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje se preuzimaju na vaš kompjuter ili mobilni uređaj kada posetite veb stranicu. Kolačići se zatim vraćaju na početni sajt prilikom svake naredne posete ili na drugi sajt koji prepoznaje taj kolačić. Zahvaljujući kolačićima, sajt može da prepozna uređaj korisnika.
Koristimo kolačiće za prikupljanje podataka o korišćenju Sajta. Svrha prikupljanja podataka putem kolačića nema u cilju da identifikuje korisnike Sajta, već da poboljša sadržaj Sajta i unapredi Vaše korisničko iskustvo.

Sajt koristi nekoliko vrsta kolačića, koji se koriste u različite svrhe:

 • Statistički kolačići – pomažu nam da razumemo način na koji posetioci Sajta koriste naš Sajt tako što anonimno prikupljaju i prijavljuju podatke;
 • Marketinški kolačići – pomažu nam da vam omogućimo dobro korisničko iskustvo, prilagodimo sadržaj Sajta i omogućavaju nam da neprestano poboljšavamo Sajt.

Kada posetite naš Sajt, ParkingNiš može automatski da prikupi pojedine podatke o ličnosti sa Vašeg uređaja.
Preciznije, informacije koje prikupljamo automatski mogu uključivati informacije kao što su IP adresa, vrsta uređaja, jedinstveni identifikacijski broj uređaja, vrsta pretraživača i šira geografska lokacija (npr. lokacija na nivou države ili grada). Takođe, možemo da prikupljamo informacije o tome kako se Vaš uređaj ponaša na našem Sajtu, uključujući i stranice kojima ste pristupili i linkove na koje ste kliknuli.
Prikupljanje ovih informacija nam omogućava da bolje razumemo posetioce koji dolaze na naš Sajt, odakle dolaze i koji sadržaj na našem Sajtu ih zanima.

Gde i koliko dugo čuvamo Vaše lične podatke?

Informacije koje prikupljamo potrebne su za pružanje naših usluga, i ne prikupljamo nikakve podatke van prirode našeg sajta i vrste usluga koje pružamo. Prikupljene informacije skladištimo na našim internim serverima, i čuvamo ih onoliko vremena koliko je neophodno da bi se realizovala svrha zbog koje su prikupljeni. Nakon pružane usluge i realizovanog plaćanja, brišemo sve prikupljene lične podatke.
Primenjujemo odgovarajuće zaštitne mere kako bismo štitili prikupljene informacije u skladu sa potrebnim standardima.

Prava lica čije podatke prikupljamo

Možete nam se obratiti putem emaila info@parkingnis.rs i zatražiti informacije o Vašim ličnim podacima koje smo prikupili, a posebno imate pravo da:

 • pristupite podacima o ličnosti;
 • opozovete datu saglasnost za obradu podataka;
 • zahtevate izmenu/ispravku/kopiju prikupljenih ličnih podataka;
 • zahtevate da vaši lični podaci budu izbrisani;
 • zahtevate da obustavimo sa obradom Vaših ličnih podataka.

Promena politike privatnosti

Zadržavamo pravo da promenimo i/ili ažuriramo našu Politiku privatnosti u bilo kom trenutku, u cilju praćenja izmena u zakonodavstvu i tehničkih inovacija, bez prethodne najave. Ako su promene Politike privatnosti značajnije prirode, obavestićemo Vas putem e-maila, pre promene stupanja na snagu istih.
Sve izmene stupaju na snagu momentom objavljivanja na Sajtu.
Preporučujemo Vam da povremeno proverite našu Politiku privatnosti.
Ukoliko niste saglasni sa našom Politikom privatnosti, molimo Vas da odmah prestanete da koristite Sajt.

Kontakt informacije

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našom Politikom privatnosti i sa tim kako se informacijama rukuje, ili želite da koristite neko od svojih prava kao lice čije lične podatke prikupljamo, slobodno nam se obratite putem adrese info@parkingnis.rs